Wild op klassiek

Dorien Janssen Lange documentaire - 2007 - 54 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Veel mensen luisteren nooit naar klassieke muziek. Het Ricciotti Ensemble heeft daar wat op gevonden. Ze gaan onuitgenodigd op de meest uiteenlopende plekken spelen om nieuwe doelgroepen te bereiken.

Veel mensen gaan nooit naar het concertgebouw en luisteren nooit naar klassieke muziek. De veelal jonge leden van het Ricciotti Ensemble hebben daar wat op gevonden. Ze gaan gewoon zelf op pad om nieuwe doelgroepen te bereiken. Met hun eigen bus toeren ze daarvoor door het land. Ergens aangekomen springen ze met z'n allen uit de bus om zich zo snel mogelijk, ergens midden op een plein bijvoorbeeld, te installeren en te spelen. Hun nieuwe recordtijd is twee minuten en twaalf seconden, vertelt een van de leden die geïnterviewd wordt trots. Soms moeten ze van de politie weg, maar meestal mogen ze blijven. Een van de muzikanten wordt in de film iets intensiever gevolgd. Judith is violiste en krijgt de kans om zich in Wenen muzikaal verder te ontwikkelen. De interviews met de jonge idealisten zijn ongedwongen. Klassieke muziek kan leuk zijn.

Credits

Scenario Dorien Janssen
Producent(en) Frank van den Engel
Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Camera
Montage
Sound Design
Set geluid
Omroep
Productieland(en)
Nederland