Wij

Rene Eller Speelfilm - 2018 - 100 min.
Seks
Drugs- en alcoholmisbruik
Geweld
Vanaf 16 jaar
Grof taalgebruik

Gouden Kalf-winnaar

Beste Montage Wouter van Luijn, NCE

Gouden Kalf-nominatie

Beste Scenario Rene Eller

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Tijdens een lome zomer experimenteert een groep rebelse pubers met emoties en sociale grenzen. Hun amorele zoektocht begint met onschuldige erotische spelletjes die leiden tot schokkende misdaden en harde exploitatie van hun eigen seksualiteit en die van hun slachtoffers.

Aan de rand van een Belgisch grensdorp is een groep pubers een zomer lang op zoek naar avontuur. Met een afgelegen schuurtje als clubhuis proberen de rebelse jongeren hun verveling te verdrijven. Dat begint met onschuldige, haast idyllische seksspelletjes, maar ontaardt uiteindelijk in een grimmige situatie en daden die onomkeerbaar zijn. De groepsdynamiek leidt tot fatale gevolgen in deze heftige verfilming van de gelijknamige roman.

 

Credits

Regie Rene Eller
Scenario Rene Eller
Producent(en) Julius Ponten
Rene Eller
Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Coproductiebedrijf
Camera
Production Design
Montage
Kostuumontwerp
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Visual Effects
Muziek
Cast
Omroep
Distributie
Still fotografie
Productieland(en)
Nederland, België