Wie de schoen past

Thomas Coltof Korte film - 2004 - 12 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Korte animatiefilm over een paar eigenzinnige rode wonderschoenen. Wie ze aantrekt komt er al snel achter dat de schoenen zich totaal anders gedragen dan ze zich aanvankelijk voordeden.

Tegen de gewaterverfde achtergrond van een drukke stad komen de personages tot leven in deze korte film over een paar eigenzinnige wonderschoenen. Een luie schoenlapper, een slim klein meisje, een nette dame, een hardloper, een snollebol en een koningin. Coltof maakt groteske karikaturalen: de dronken schoenlapper puilt aan alle kanten uit zijn broek, de hardloper is een lange magere lat en de koningin is niet meer dan een enorme hermelijnen mantel met een kroon erop.

Credits

Producent(en) Jan Snoerwang
Dorien de Voogt
Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Dorien de Voogt
Montage
Femke Zwier
Set geluid
Jeroen Nadorp
Ronald Nadorp
Cast
Distributie
Productieland(en)
Nederland