Who the f*ck is Dox?

Danny Stolker Korte documentaire - 2011 - 50 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

In de Nederlandse hiphopscene timmert Robert Coenen (1981), beter bekend als Unorthadox, al jaren aan de weg. Echter, deze tekstschrijver en rapper uit Rotterdam werd pas alom bekend toen hij een relatie kreeg met Anouk, de Nederlandse koningin van de rock.
Unorthadox haalt wat laatste spullen uit zijn lege flat; hij trekt definitief in bij Anouk in Amsterdam. Hun kindje is op komst en er staan optredens gepland van hen allebei. ‘Dox’ vertelt - in een soepele mix van slang en poëtische volzinnen - over zijn leven, zijn carrière en de liefde, die tien jaar geleden zo mooi begon: ‘Ik was toen een soort opgeschoten straatschoffie’, herinnert hij zich. ‘Opeens stapte die blonde gewoon de backstage binnen. Stiekem dacht iedereen ‘wow, da’s gewoon háár’, die gekke tijgerin van Nobody’s Wife!’
Danny Stolker, goed bevriend met Unorthadox, volgt de artiest ruim anderhalf jaar lang tijdens een periode in het leven van de artiest waarin hij razend verliefd is, maar tegelijkertijd worstelt met de bekendheid van zijn geliefde.

Credits

Scenario Danny Stolker
Producent(en) Bob Visser
Productiebedrijf
Neon Media BV
Maria Visser
Camera
Montage
Thijs Willemstein
Sound Design
Set geluid
Danny Stolker
Thijs Willemstein
Visual Effects
Thijs Willemstein
Muziek
Omroep
Website
Productieland(en)
Nederland