When the Light Comes

Stijn Coninx Speelfilm - 1998 - 115 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Speelfilm over een studente die voor een jaar naar het afgelegen Spitsbergen vertrekt, waar ze een winter het huis zal delen met een Noorse pelsjager.

Ellen Vanderlaan wil na haar middelbare school eindelijk eens doen waar ze zelf zin in heeft. Na een bootreis belandt ze in Spitsbergen waar ze temidden van ijsschotsen en eindeloze witte vlaktes, een winter het huis zal delen met de Noorse pelsjager Lars. Haar verwachtingen komen niet allemaal uit: ze kan zich met moeite aanpassen aan het zware leven boven de poolcirkel en Lars is niet het ruige type man zoals ze zich had voorgesteld. In de houten hut heerst een ijzige atmosfeer door het gebrek aan communicatie en het feit dat Lars voortdurend sexuele toespelingen maakt. Naarmate de tijd verstrijkt begrijpt Ellen dat ze zich zal moeten aanpassen om het leven draaglijk te maken. When the Light Comes is gebaseerd op de autobiografische roman Waar blijft het licht van Heleen van der Laan.

Credits

Producent(en) Paul Voorthuysen
Productiebedrijf
Camera
Theo Bierkens
Production Design
Karl Juliusson
Montage
Muziek
Cast
Distributie
Productieland(en)
Nederland, België, Duitsland