Werk

Erik van Lieshout Lange documentaire - 2015 - 80 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

De arbeider arbeidt, de kunstenaar kunst. Maar ook dát is werk. Wervelwind Erik van Lieshout gunt een inkijkje in zijn scheppingsproces van projecten in wereldsteden als St. Peterburg, Venetië en... Helmond.

Erik van Lieshout is veel (provocerend, verrassend, exhibitionistisch), maar in ieder geval niet saai. Net als in zijn korte werk en video-installaties lapt de kunstenaar in deze documentaire de cinematografische wetten vrolijk aan zijn laars. Het resultaat is een fascinerend inkijkje in de werkwijze en het chaotische creatieve proces van de kunstenaar. Het begint ogenschijnlijk simpel, met een opdracht voor de Biënnale. Maar kiest hij voor het prestige van Venetië, of toch liever voor de bakermat Helmond en zijn familie? Spoiler: hij doet het allebei én hij belandt tussen de katten in de kelders van de Hermitage.

Credits

Productiebedrijf
Coproducent(en)
Suzanne Weenink
Uitvoerend producent(en)
Research
Suzanne Weenink
Camera
Production Design
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Distributie
Animatie
Website
Productieland(en)
Nederland