Wende Snijders - De wereld beweegt

Roel van Dalen Korte documentaire - 2008 - 54 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Zangeres Wende Snijders is bekend als succesvol vertolkster van Franse chansons. Tijdens een moeizaam jaar vindt zij zichzelf opnieuw uit en slaat ze nieuwe wegen in.

Zangeres Wende Snijders laat een grote persoonlijkheid zien tijdens een moeizaam jaar waarin ze gedreven zoekt naar een nieuwe invulling van haar talenten. Na vier jaren grote triomfen te hebben gevierd als vertolkster van Franse chansons, wil de blonde zangeres per se nieuwe wegen inslaan. 'Anders blijf ik bekend als dat standbeeld van het Franse lied. Een standbeeld staat stil.' Eerste stap in deze ontwikkeling is een voorstelling schrijven voor Oerol, het jaarlijkse theaterlocatiefestival op Terschelling. Daar trekt ze volle zalen. Vervolgens reist Snijders af naar Frankrijk om samen met regisseur Ruud Weissman een nieuwe onemanshow in elkaar te zetten. Maar Snijders is oververmoeid, aangeslagen door het overlijden van haar vader en rookt te veel. Hoe een kunstenaar het uiterste uit zichzelf haalt om niet in herhaling te vervallen maar juist alle mogelijkheden van haar talent wil ontdekken.

Credits

Producent(en) Suzanne van Voorst
Willemien van Aalst
Productiebedrijf IDTV Docs
Uitvoerend producent(en)
Camera
Montage
Geluidsnabewerking
Set geluid
Omroep
Distributie
Productieland(en)
Nederland