Weightless Bricks Act II: Collaboration

Paula Strunden, John Cruwys - 2020 - 15 min.

Gouden Kalf-nominatie

Beste Interactive Paula Strunden

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

De thuiswerkplek is al aardig ingeburgerd. Maar hoe zouden privé en werk in de toekomst kunnen eruitzien, onder invloed van technologische innovaties? Ontdek het door virtueel te tuinieren!

Het mixed mediaproject Weightless Bricks Act II: Collaboration speculeert op toekomstige rollen van het freelancen en het werken op afstand, waarin de privésfeer en de werkplek één worden. Het demonstreert dat je door het ontwerpen van interactieve virtuele omgevingen de perceptie van je lichaam kunt uitbreiden.

Twee deelnemers delen een virtuele tuin, met twee échte objecten. Dankzij tracking software kunnen de deelnemers deze traceerbare voorwerpen oppakken met hun eigen handen: de een bijvoorbeeld de gieter, de ander de hark. De deelnemers worden uitgenodigd om met elkaar te communiceren, of ze nu in werkelijkheid naast elkaar staan of mijlenver verwijderd zijn. Gezamenlijk is er voldoening en comfort te vinden door het virtueel tuinieren, maar het werkelijke effect van jouw acties op de wijdere wereld blijft versluierd en buiten bereik, net als jijzelf. Dit werk maakt deel uit van Weightless Bricks & Other Stories About the Future of Virtual Workspace, een doorlopend onderzoeksgestuurd ontwerpproject.

 

De NFF Interactive Expo is van 25 september t/m 3 oktober te beleven in Bibliotheek Neude. Een aantal werken zijn gratis te zien, voor de VR-installaties reserveer je voor €2,50 een tijdslot. Klik hier om voor dit werk een ticket voor een tijdslot te bestellen. 

Credits

Regie Paula Strunden
John Cruwys
Producent(en) John Cruwys
Paula Strunden
Productiebedrijf Soft Bodies
Production Design
Stichting MU Art Foundation
Bmade
Sound Design
Kevin Pollard
Voice-over
Bodo Neuss
Still fotografie
Hanneke Wetzer / Stichting MU Art Foundation
Interface en interaction design
Productieland(en)
Nederland, Groot-Brittanniƫ