Watamula

Kevin Osepa Korte film - 2020 - 26 min.
Seks
Vanaf 12 jaar
Discriminatie

Gouden Kalf-nominatie

Beste Korte Film

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Alledaagse realiteit en mystieke ervaring vermengen op magische wijze tijdens de mentaal en fysiek zware tocht van René over het eiland Curaçao. Een reis door het leven.

Watamula is een plek waar Curaçao ademt. Het ook de bestemming van René, die overeind komt uit een rivier en struikelend zijn tocht over het eiland vervolgt. Hij treft scherpe doorns en zoete rozenblaadjes, ontmoet afwijzing en troost, en houdt zich vast aan het amulet dat hij na zijn geboorte meekreeg. Beeldend kunstenaar en filmmaker Kevin Osepa, voor wie de identiteit van jonge Afro-Caribiërs een belangrijk onderwerp is, boetseert deze tocht tot een magisch-realistisch panorama waarin landschap en lotsbestemming, spiritualiteit, sensualiteit en machismo samenkomen.

Credits

Regie Kevin Osepa
Scenario Kevin Osepa
Producent(en) Mario Gonsalves
Danique Zimmerman
Productiebedrijf
Recent
Camera
Rui Jiang Ong
Production Design
Kevin Osepa
Montage
Kevin Osepa
Kostuumontwerp
Kevin Osepa
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Rody Winklaar
Muziek
Watra
Cast
Guenn Ramon Gustina
Norma Cova
Albert Schobaar
D'angelo Felida
Productieland(en)
Nederland, CuraƧao