Ga naar inhoud
In opdracht van de PTT gemaakte documentaire over de ingebruikname van de telefooncentrale in het Groningse Warffum. De automatisering van het Nederlandse telefoonnet was daarmee een feit.
Documentaire die Van Gasteren in opdracht van de PTT maakte naar aanleiding van de ingebruikname van de telefooncentrale in het Groningse Warffum. De automatisering van het Nederlandse telefoonnet - als tweede land ter wereld - was daarmee een feit. In de film staat niet zozeer de techniek centraal, maar de menselijke arbeid en intelligentie die uiteindelijk de verbindingen mogelijk hebben gemaakt. Tevens volgt de filmmaker een aantal gewone burgers die elke dag dankbaar gebruik maken van het nieuwe telecommunicatiesysteem.

Credits

Set geluid
Productiebedrijf
Spectrum Film

Titel: Warffum 220562
Jaar: 1962
Duur : 26 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Louis van Gasteren
Editie: NFF 2002

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.