Wan Pipel

Pim de la Parra Speelfilm - 1976 - 111 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Vernederlandste Surinaams-Creoolse student keert terug naar Suriname voor de begrafenis van zijn moeder. Hij valt voor een Hindoestaans meisje, tegen de zin van zijn en haar vader. Eerste film gemaakt in het onafhankelijke Suriname.

Eerste Surinaamse speelfilm, gemaakt vlak na het einde van de koloniale status van het land. Roy Ferrol, een vernederlandste Surinaams-Creools student, keert terug naar zijn vaderland omdat zijn moeder op sterven ligt. Na haar begrafenis probeert Roy's vader het geld voor zijn terugreis naar Nederland bijeen te krijgen. Roy is echter erg onder de indruk van Suriname. Hij valt voor de Hindoestaanse zuster Rubia Soekdew. De relatie van de twee stuit echter op weerstand bij de wederzijdse families. De dramatische ontwikkelingen raken in een stroomversnelling door de plotselinge komst van Roy's Nederlandse vriendin Karina. Roy wordt voor de keuze gezet: Nederland of Suriname.

Credits

Scenario Pim de la Parra
Rudi Kross
Productiebedrijf
Scorpio Films N.V.
Camera
Marc Felperlaan
Montage
Jutta Brandstaedter
Set geluid
Kees Linthorst
Muziek
Cast
Productieland(en)
Nederland