Waarom bleef je niet voor mij?

Milou Gevers Korte documentaire - 2020 - 25 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Openhartige korte documentaire waarin vier kinderen tussen tien en dertien jaar oud vertellen over hun recente verlies van een ouder aan zelfmoord.

Rebekka, Stef, Hessel en Annabel hebben één ding gemeen: zij verloren alle vier hun vader aan zelfmoord. Ze kennen elkaar niet en praten nauwelijks over wat hen overkwam. Andere mensen weten vaak niet wat ze moeten vragen en zijn bang om erover te beginnen. Ze gaan in gesprek met documentairemaker Milou, die zelf tien jaar geleden haar moeder aan zelfmoord verloor. Zij stelt de vragen die niemand durft te stellen. De kinderen hebben hun eigen uitdagingen, maar ze hebben ook veel gemeen. De obstakels die zij moeten overwinnen zijn verbeeld als reis door een landschap, geanimeerd met stop-motion.

Credits

Regie Milou Gevers
Producent(en) Annerose van Strijen
Quita Ruijgrok
Productiebedrijf Nederlandse Filmacademie
Camera
Lola Mooij
Production Design
Mey Rahimi
Meret Wellmann
Kathleen Hilbers
Lotty Mulleners
Montage
Richelle van Loon
Sound Design
Thomas Machtel
Geluidsnabewerking
Remco Langedijk
Set geluid
Tim Marsman
Visual Effects
Ömür Sömnez
Charlotte Veldhuizen
Muziek
Nikolaï Clavier
Omroep
Distributie
Kapitein Kort
Animatie
Lola Mooij
Muus Veldkamp
Productieland(en)
Nederland