Vrouwenlijden

Jaap Speyer Speelfilm - 1919 - 68 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Een onschuldige, maar in zonde geboren jonge vrouw, neemt wraak op de man die haar moeder - een bordeelhoudster - destijds in het ongeluk stortte. Zwijgende film met live-muziek.

Veelbesproken fictiefilm die oorspronkelijk in Duitsland werd uitgebracht als HEDDAS RACHE. In Nederland kwam de film pas uit nadat de 'Commissie van gezag' de film van wijzigingen voorzag in verband met 'de onzedelijke strekking'. VROUWENLIJDEN, ofwel 'het kind der prostitutie' vertelt het verhaal van een jonge vrouw die niet met haar grote liefde kan trouwen omdat haar moeder een bordeelhoudster was. Maar niet zonder reden; een man stortte haar destijds in het ongeluk. En nu wil Hedda haar moeder wreken...

Credits

Productieland(en)
Duitsland