Vroeger is dood

Ine Schenkkan Speelfilm - 1987 - 90 min.

Gouden Kalf-winnaar

Beste Actrice Jasperina de Jong

Beste Lange Speelfilm

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Speelfilm gebaseerd op het gelijknamige boek van Inez van Dullemen over het moeizaam en langdurig proces van van het oud worden van een dementerend ouderpaar, gezien en beleefd door de ogen van hun dochter.

Speelfilm gebaseerd op het gelijknamige boek van Inez van Dullemen gaat over het moeizaam en langdurig proces van het oud worden van een ouderpaar; de aftakeling, het dementeren en het uiteindelijk sterven. Dit wordt gezien en beleefd door de ogen van hun dochter, de schrijfster Inez van Dullemen. De film werd in 1987 bekroond met twee Gouden Kalveren, voor Beste Lange Speelfilm en Beste Actrice (filmdebuut Jasperina de Jong).

Credits

Scenario Ine Schenkkan
Producent(en) Jos van der Linden
Productiebedrijf
Linden Film BV
Camera
Production Design
Freek Biesiot
Montage
Set geluid
Muziek
Cast
Productieland(en)
Nederland