Voor een paar knikkers meer

Jelmar Hufen Korte film - 2006 - 11 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Vier kinderen proberen met behulp van de stoerste jongen uit de buurt hun speeltuin te heroveren op twee agressieve dronken volwassenen. Met muziek en shots in westernstijl.

Niet alleen de titel van deze korte film verwijst naar westerns (Sergio Leone's klassieke spaghettiwestern For a Few Dollars More uit 1965), ook in muziek en shots krijgt het verhaal van vier kinderen die hun speelplaats terug willen een cowboyachtige, en soms militaire dramatiek. Ze keren zich tegen twee agressieve volwassen dronkelappen, met behulp van de stoerste jongen uit de buurt. Die wil dan wel knikkers zien.

Credits

Scenario Jelmar Hufen
Producent(en) Jelmar Hufen
Christoph Koelemeijer
Productiebedrijf
Kairos Films
Camera
Production Design
Montage
Marco Mocking
Jelmar Hufen
Sound Design
Set geluid
Miroslav Babic
Muziek
Cast
Website
Productieland(en)
Nederland