Volle maan

Johan Nijenhuis Speelfilm - 2002 - 96 min.

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm)

Platina Film (400.000 bezoekers speelfilm)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

De opvolger van Costa! speelt zich af in en rond Mallorca. De romantische komedie gaat over acht schoolverlaters die door de vader van een van hen worden uitgenodigd een weekje uit te waaien op zijn zeiljacht.

Nijenhuis' opvolger van zijn succesfilm Costa! speelt zich af in en rond een zomers Mallorca. De romantische komedie gaat over acht Twentse schoolverlaters die na hun eindexamen van de vader van Hans (Cas Jansen), ondernemer Nijhuis, de uitnodiging krijgen een weekje uit te waaien op zijn zeiljacht op de Middellandse Zee. Geheel uit eigenbelang, want de voorwaarde is dat Hans zijn oudere broer Ties (Daan Schuurmans) omkoopt en terughaalt naar Nederland om samen het familiebedrijf te runnen. Maar Ties droomt van een carrière als muzikant hoewel hij zijn Twentse accent als dilemma ziet. Op de boot spelen zich allerlei liefdesperikelen af en de opvarenden moeten stuk voor stuk belangrijke beslissingen nemen.Vooral Hans heeft grote moeite met zijn missie. Tijdens een geheime Full Moon Party op het nabijgelegen Formentera, ziet Ties met behulp van een Amsterdamse zangeres (Ellen ten Damme) kans door te breken en maakt Hans een shockerende keuze. Bekroond als Gouden en Platina Film.

Credits

Productiebedrijf
Nijenhuis & de Levita Film en TV BV
Uitvoerend producent(en)
Camera
Production Design
Montage
Mixage
Set geluid
Muziek
Cast
Omroep
Distributie
Productieland(en)
Nederland

Ook interessant