Voices of Finance

Clara van Gool Korte film - 2015 - 35 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Docudrama waarin tien personages zich door het hart van de financiële wereld bewegen: de Londense City. Hun monologen worden belichaamd en verwoord door dansers in en rondom de glazen wolkenkrabbers.

Docudrama gebaseerd op Joris Luyendijks 'Banking Blog' in het Britse dagblad The Guardian. Tien personages voeren ons door het hart van de financiële wereld: de Londense City. Hun monologen worden belichaamd en verwoord door dansers die hun verschillende choreografieën tonen in de natuurlijke habitat van bankiers: in en rondom hoge, glazen kantoortorens. Deze ogenschijnlijk losse portretten veroorzaken samen een kettingreactie, analoog aan de competitieve en gestreste cultuur van de financiële wereld waarin iedere dag de laatste kan zijn.

Credits

Productiebedrijf
Coproducent(en)
Uitvoerend producent(en)
Camera
Production Design
Montage
Kevin Whelan
Kostuumontwerp
Sound Design
Set geluid
Cast
Omroep
Still fotografie
Website
Productieland(en)
Nederland