Vlucht der verbeelding

Boris Paval Conen Korte film - 2003 - 15 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Korte film gemaakt tijdens het 23e Nederlands Film Festival (2003) met in de hoofdrol Jan Decleir als explicateur van zwijgende films die met een ratelende projector films vertoont.

Een korte film gemaakt tijdens het 23e Nederlands Film Festival (2003) met in de hoofdrol Gast van het Jaar Jan Decleir. Decleir speelt een explicateur van zwijgende films. Met een ratelende projector vertoont hij aan zijn publiek films uit een uitgebreide collectie oude filmdrama's. Maar zijn gloedvolle explicaties ontsporen als zijn voorstelling wordt verstoord door laatkomers die alsnog trachten binnen te komen. Monic Hendrickx is zijn muze Louise Vetringa, ster van de zwijgende rolprent Ketens der liefde.

Credits

Scenario Jacqueline Epskamp
Hans Heesen
Producent(en) Gitta Kruisbrink
Productiebedrijf
Camera
Production Design
Gert Brinkers
Montage
Set geluid
Georges Bossaers
Marcel de Hoogd
Muziek
Cast
Productieland(en)
Nederland