Vlažnost

Nikola Ljuca Speelfilm - 2016 - 113 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Servisch drama waarin een man die plotseling verlaten lijkt door zijn echtgenote, tegen de klippen op blijft volhouden dat er niets aan de hand is. Liegt hij tegen de buitenwereld of tegen zichzelf?

Petar, een succesvolle bouwmanager uit Belgrado, ontdekt op een morgen dat zijn vrouw Mira zomaar uit huis verdwenen is. Hij bezoekt vervolgens vrienden, werkt harder dan ooit en leeft door alsof er niets aan de hand is. Mira ligt, zo vertelt hij iedereen, gewoon ziek op bed. Maar het wordt hoe langer hoe moeilijker om zijn schijnwereld overeind te houden. Servisch drama waarin een steeds emotioneler wordende man maar niet gezien wordt door anderen en kan blijven liegen tegen hen én tegen zichzelf.

Credits

Scenario Staša Bajac
Nikola Ljuca
Producent(en) Natasa Damnjanovic
Vladimir Vidic
Productiebedrijf
Dart Film
Lemming Film
2|35
Cinnamon Production
Coproducent(en)
Derk-Jan Warrink
Joost de Vries
Leontine Petit
Nikos Moutselos
Ivica Vidanovic
Uitvoerend producent(en)
Miroslav Mogorovic
Camera
Maja Radosevic
Production Design
Zorana Petrov
Montage
Jelena Rosic
Natasa Damnjanovic
Vladimir Vidic
Kostuumontwerp
Dejana Vucicevic
Sound Design
Set geluid
Zoran Maksimovic
Ognjen Obradovic
Muziek
Cast
Website