Vet hard

Tim Oliehoek Speelfilm - 2005 - 90 min.
Vanaf 12 jaar
Angst
Geweld
Grof taalgebruik

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Zwarte actiekomedie waarin de criminele snackbarhouder Bennie met zijn 'broer', een necrofiele serieverkrachter, op jacht gaat naar geld om de illegale lever voor hun stervende vader te bekostigen.

Zwarte actiekomedie over de onnozele crimineel Bennie die na zijn vrijlating uit de gevangenis wordt geconfronteerd met zijn stervende pleegvader Mats. Die vraagt Bennie om diens echte zoon Koen uit een Belgische cel te halen. Na een met veel special effects gemaakte spectaculaire ontsnapping blijkt Koen een necrofiele serieverkrachter te zijn. Toch gaan 'de zonen' samen op jacht naar geld voor een nieuwe lever voor vader Mats. Oliehoeks debuutfilm toont harde actiescènes waarin auto's door de lucht vliegen en een vliegtuig rakelings langs een terminal vliegt.

Credits

Productiebedrijf
Fu Works Productions
Clockwork Pictures
Thura Film
Motel Films
Coproducent(en)
Teun Hilte
Michael Obel
Hans Schwarz
Jean-Claude Van Rijckeghem
Uitvoerend producent(en)
Jos van der Linden
Camera
Production Design
Montage
Sound Design
Blair Jollands
Set geluid
Visual Effects
Muziek
Cast
Omroep
Distributie
Website
Productieland(en)
Nederland