Verslag van het Einde

Martijn Payens Korte documentaire - 2013 - 48 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

De berg naast het kleine Franse dorpje Bugarach zou de enige veilige plek op aarde zijn tijdens de voor 21 december 2012 voorspelde apocalyps. Maandenlang worden de bewoners belaagd door de internationale media.

In het Zuid-Franse dorpje Bugarach wonen nog geen tweehonderd mensen. Behalve de prachtige omgeving heeft het bezoekers weinig te bieden. Er zijn nagenoeg geen winkels en een bijzondere trekpleister ontbreekt. Tot de burgemeester aan de lokale krant vertelt dat de naast zijn dorp gelegen berg de enige veilige plek op aarde zou zijn tijdens de voorspelde apocalyps op 21 december 2012. Zijn uitspraken zijn het begin van een enorme hype. Maandenlang wordt het dorp overspoeld door internationale media. Wat doet al die aandacht met de bewoners?

Credits

Scenario Martijn Payens
Producent(en) Sarah Haaij
Productiebedrijf
Mp² Media
Uitvoerend producent(en)
Arnout van Damme
Bram van Cauwenberghe
Camera
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Gedeon Depauw
Muziek
Productieland(en)
Nederland, Frankrijk