#VerlorenJongensZullenWinnen

Polina Medvedeva, Isaura San - 2020 - 50 min.
Alle leeftijden

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Hoe zetten jongeren hun smartphone, camera en microfoon als wapen in, in hun online strijd tegen de gevestigde orde? Bij dit transmediale live-evenement ervaar je dat zelf!

#VerlorenJongensZullenWinnen is een transmediaal documentaire-evenement, dat voortbouwt op de gelijknamige documentaire van Polina Medvedeva en Isaura Sanwirjatmo. Tijdens de live performance in BAK dompelen jonge makers het publiek in een mix van de online wereld en live optredens - van dans en theater tot spoken word en discussie. Hoe is het om je ambities te realiseren, als jonge Nederlander met een taalachterstand? Hoe behaal je succes zonder je eigen identiteit te verliezen? Gewapend met een telefoon, een camera of een microfoon herdefiniëren de gamechangers politieke betrokkenheid en nemen ze de mainstream beeldvorming op de korrel. De installatie in Bibliotheek Neude toont het driedelige werk dat nooit af is, en verder gaat op de sociale mediakanalen van de hoofdpersonen. De playlists op deze kanalen worden aangevuld.

 

De informele setting van het live evenement nodigt uit tot dialoog tussen publiek en performers. De performers zijn Mahfoud Mokaddem, Des Balentien, Swendeline Ersilia, Ibtissam Abnay, Marlou Fernanda, Skeyenno "Kiddy" Talany (Class3-E), Jeffrey 'Creepashu' Loewenicht (Mensja Collective), Gary 'Duimalot' Gravenbeek (Mensja Collective & Underdogz), Kauwboy en Elten Kiene.

 

De NFF Interactive Expo is van 25 september t/m 3 oktober te beleven in Bibliotheek Neude. Een aantal werken zijn gratis te zien, voor de VR-installaties reserveer je voor €2,50 een tijdslot. Klik hier om voor dit werk een ticket voor een tijdslot te bestellen. 

Credits

Regie Polina Medvedeva
Isaura San
Scenario Polina Medvedeva
Isaura San
Producent(en) Isaura San
Polina Medvedeva
Productiebedrijf
Studio Isaura San
Studio Polina Medvedeva
Research
Polina Medvedeva
Isaura San
Camera
Isaura San
Polina Medvedeva
Montage
Emma Mandjes
Sound Design
Suzanne Boekestijn
Geluidsnabewerking
Suzanne Boekestijn
Visual Effects
TeYosh
Muziek
Lévi Nathan de Hoon / Kauwboy
Cast
Mahfoud Mokaddem
Des Balentien
Ibtissam Abnay
Nugah Shrestha
Ramone Bendt
Elten Kiene
Derek Otte
Animatie
Sofija Stanković / TeYosh
Teodora Stojković / TeYosh
Conceptontwikkeling
Isaura San
Polina Medvedeva
Grafische vormgeving
TeYosh
Interface en interaction design
Van Leeuwen & Van Leeuwen
Productieland(en)
Nederland