Vergeten water

Jacques Laureys Korte documentaire - 2015 - 61 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

In de stormnacht van 13 januari 1916 breken in Nederland op verschillende plaatsen de dijken door. Duizenden foto's uit die tijd vormen de grondstof voor deze documentaire over een vergeten watersnood.

In de stormnacht van 13 januari 1916 breken in Nederland op verschillende plaatsen de dijken door. Een groot gedeelte van Noord-Holland, bijna alle steden rond de toenmalige Zuiderzee en verschillende steden in Zuid-Holland lopen onder. Fotografen maken duizenden foto's van het zeewater dat drie maanden blijft staan in het ondergelopen Noord-Holland. Die beelden vormen het materiaal voor deze impressionistische fotodocumentaire die de vergeten watersnood een gezicht geeft.

Credits

Scenario Jacques Laureys
Producent(en) Jacques Laureys
Productiebedrijf
111 Producties
Research
Camera
Montage
Zoot Derks
Jacques Laureys
Sound Design
Geluidsnabewerking
Visual Effects
Muziek
Productieland(en)
Nederland