Vergeef me

Cyrus Frisch Speelfilm - 2001 - 83 min.
Seks
Discriminatie
Vanaf 16 jaar
Grof taalgebruik

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Controversiële film waarin de filmmaker een groep randfiguren exploiteert en manipuleert die hij op straat is tegengekomen. Is de kijker een onschuldige voyeur of een passieve medeplichtige?

Cyrus Frisch maakte een moreel niet te verteren film waarin de duivel hem beveelt om de grenzen van het acceptabele te overschrijden en zijn hoofdrolspelers te gronde te richten. Zonder schaamte exploiteert de regisseur het leed van een groep randfiguren. Onder hen alcoholist en hoerenloper Nico en de aan een zeldzame ziekte lijdende Peter. Op provocerende wijze worden de 'acteurs' gemanipuleerd. Is de kijker een onschuldige voyeur en de filmmaker een amorele sensatiezoeker, of is de kijker een passieve medeplichtige?

Credits

Scenario Cyrus Frisch
Producent(en) Petra Goedings
Productiebedrijf
Phanta Film
Stichting Filmkracht
Camera
Cyrus Frisch
Marc Godefroy
Han Wennink
Aart Kramer
Jean-Pierre Sens
Laurence Vaughen Jones
René Dingelstad
Hidde Boorsma
Montage
Set geluid
Muziek
Cast
Distributie
Productieland(en)
Nederland