Verborgen gebreken

Paula van der Oest Speelfilm - 2004 - 90 min.

Gouden Kalf-nominatie

Beste Camera Bert Pot, NSC

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Speelfilm over familie, vertrouwen en geheimen. De zeventigjarige weduwe Agnes reist naar haar vakantiehuis, maar onderweg krijgt zij twee bijzondere passagiers. Naar het gelijknamige boek van Renate Dorrestein.

De zeventigjarige Agnes reist met de as van haar geliefde Robert naar hun vaste vakantiehuis op het Schotse eiland Mull. Onderweg klimmen twee weggelopen Nederlandse kinderen, het tienjarige meisje Chris en haar jongere broertje Tommie, stiekem in haar auto. De kinderen dreigen opnieuw weg te lopen als Agnes de politie wil bellen. In het afgelegen huisje, prachtig gesitueerd aan een baai met uitzicht op zee, groeien de oude vrouw en de kinderen langzaam naar elkaar toe. Chris is zelfverzekerd en opvliegend, en domineert niet alleen haar jongere, eigenwijze broertje, maar ook de oude Agnes, die zich verliest in herinneringen aan Robert. Ondertussen moet Agnes de mensen het hoofd bieden die het huis van haar willen overnemen. De omgeving speelt een belangrijke rol in dit verhaal naar het gelijknamige boek van Renate Dorrestein, over familie, vertrouwen en geheimen.

Credits

Scenario Tamara Bos
Producent(en) Jacqueline de Goeij
Bob Last
Productiebedrijf
Zoo Pictures
Uitvoerend producent(en)
Ruud van der Heyde
Camera
Production Design
Ursula Cleary
Montage
Mixage
Set geluid
Muziek
Cast
Omroep
Productieland(en)
Nederland