Ver van Daan

Rogier Timmermans Korte documentaire - 2014 - 54 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Met zijn manisch depressieve aandoening ontwrichtte Daan zijn gezin emotioneel en financieel. Dertig jaar later doorbreekt zoon Roderik het zwijgen over deze pijnlijke familiegeschiedenis.

Roderik Schaepman kan zich nagenoeg niets herinneren van de periode toen hij negen jaar was en zijn manisch depressieve vader van het een op het andere moment vertrok. Ontredderd en met een grote financiƫle schuld bleef het gezin destijds achter. Pas jaren later dook Daan weer op. Over het pijnlijke verleden wordt nog steeds gezwegen, maar die situatie wil Roderik nu doorbreken. In deze persoonlijke documentaire gaat hij op zoek naar antwoorden bij zijn vader, moeder en broer. Zijn de familiebanden nog te herstellen? En in hoeverre lijkt Roderik op zijn vader?

Credits

Producent(en) Simone van den Broek
Productiebedrijf Basalt Film
Coproducent(en)
Uitvoerend producent(en)
Camera
Montage
Geluidsnabewerking
Set geluid
Muziek
Omroep
Website
Productieland(en)
Nederland