Van God los - Onder dwang

Lourens Blok Televisiedrama - 2011 - 47 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Hamid is verliefd op Meriban, maar zij is al beloofd aan haar neef. Om de familie-eer te redden wordt Meribans broer op pad gestuurd om Hamid te laten verdwijnen. Geïnspireerd op ware gebeurtenissen.


Na een mislukte voetbalcarrière in het buitenland keert Hamid terug naar Nederland. Eenmaal thuis probeert hij zijn grote liefde Meriban te veroveren, maar haar strenge vader heeft al besloten dat ze met haar neef moet trouwen. Aydin, Meribans zachtaardige broer wordt door hun vader op pad gestuurd om de familie-eer te redden: Hamid moet verdwijnen. Onderdeel van een dramaserie, geïnspireerd op waargebeurde misdaadverhalen.

Credits

Scenario Kees Vroege
Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Camera
Production Design
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Muziek
Cast
Omroep
Productieland(en)
Nederland