Van geluk gesproken

Pieter Verhoeff Speelfilm - 1987 - 100 min.

Gouden Kalf-winnaar

Beste Acteur Michiel Romeyn

Beste Actrice Marijke Veugelers

Beste Regie Pieter Verhoeff

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Speelfilm, op basis van het gelijknamige boek van Marijke Höweler, volgt gedurende een jaar de bewoners van een typisch Amsterdams bovenhuis in een volksbuurt. Voorstelling vervallen.

Samen met regisseur Pieter Verhoeff baseerde Jean van der Velde het scenario van deze speelfilm op het gelijknamige boek van Marijke Höweler. Met een groot aantal subplots volgt de film van kerst tot kerst de bewoners van een typisch Amsterdams bovenhuis in een volksbuurt. Twee avontuurlijke studenten, een werkloze metselaar, een vrijgezel, zijn demente moeder en een mislukte zangeres met vriend, bouvier en twee dochters streven allen naar een beetje geluk, hetgeen leidt tot komische en tragische situaties. De film werd bekroond met drie Gouden Kalveren: Beste Regie, Beste Acteur (Michiel Romeijn) en Beste Actrice (Marijke Veugelers).Voorstelling vervallen

Credits

Productiebedrijf
Nedfilm & Television B.V.
Camera
Paul van den Bos
Production Design
Dorus van der Linden
Montage
Set geluid
Muziek
Cast
Productieland(en)
Nederland