Unfolded Cinematography

Bram Bogaerts, Robin Smits - 2017 - 0 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Interactieve applicatie die de gebruiker in staat stelt om door middel van camerabewegingen door het multimedia-archief van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid te navigeren.

Hoe ontsluit je het nationale multimediageheugen op een nieuwe manier? Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid ontwikkelde in het kader van het Open Art Media-project een laagdrempelige manier om door haar database te navigeren: door camerabewegingen als zoekterm te gebruiken. Doordat de cameravoering van duizenden archief-items in kaart is gebracht, kan de gebruiker van de Unfolded Cinematography-applicatie de Nederlandse beeld- en filmgeschiedenis nu ook door middel van zooms, pans en tilts doorzoeken.


Credits

Producent(en) Bram Bogaerts
Robin Smits
Productiebedrijf Superposition
Website
Productieland(en)
Nederland