Underdog - Kerstmis in maart

Siem Stevens Televisiedrama - 2003 - 25 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Aflevering uit vierdelige tv-serie met maatschappelijke thema's, waarin de actiegroep Underdog, vijf dertigers, het verwende Nederland confronteert met de keerzijde van de westerse maatschappij.

Aflevering uit vierdelige televisieserie met actuele maatschappelijke thema's waarin de actiegroep Underdog, vijf dertigers uit verschillende lagen van de bevolking, het verwende Nederland confronteert met de keerzijde van de westerse maatschappij. Met hilarische, maar tegelijk confronterende, keiharde acties probeert de groepering een einde te maken aan onwetendheid en willen ze discussies opwerpen. In de eerste aflevering, Kerstmis in maart treedt Underdog voor het eerst naar buiten. Met een videoboodschap kondigen de leden hun eerste aanslag aan die een reactie is op de passiviteit van de burger na 11 september 2001. Het journaal en actualiteitenprogramma's doen verslag van die anonieme extremistische groepering waarvan de brandhaard zeer waarschijnlijk in de hoek van fundamentalistische moslims moet worden gezocht. Terwijl Nederland in rep en roer is, bereidt Underdog zich voor op een aanslag op het druk bezochte Schouwburgplein in Rotterdam.

Credits

Scenario Siem Stevens
Producent(en) Mattias Schut
Eelco Keune
Productiebedrijf
Comrad
Uitvoerend producent(en)
Maartje van Wijk
Camera
Nico Hovingh
Montage
Mixage
Set geluid
Cast
Omroep
Productieland(en)
Nederland