Ultrakort - Cliffhanger

Diederick Geers, Jelle Janssen, Jasper Loos Korte film - 2020 - 2 min.
Alle leeftijden

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Binnen een paar minuten van het Wilde Westen via een vampierenkasteel en een jungle met dino's naar een buitenaardse planeet: een avontuur door de wondere wereld van film.

Deze animatie begint met een klassiek beeld uit westerns: een bankovervaller tegenover een sheriff, beiden klaar om hun revolver te trekken. De bandiet is sneller en raakt de hoed van de sheriff, die zijn evenwicht verliest en in een waterput valt. Die leidt hem naar een griezelig kasteel met een vampier. We gaan verder in een aansprekende wervelwind langs filmgenres, in deze liefdevolle ode aan spannende en opwindende films. Gerealiseerd in het kader van de elfde editie van Ultrakort, dat korte animatiefilms in de bioscopen en filmtheaters brengt.

Credits

Regie Diederick Geers
Jelle Janssen
Jasper Loos
Scenario Diederick Geers
Jelle Janssen
Producent(en) Richard Valk
Productiebedrijf
Valk Productions
Uitvoerend producent(en)
Coproductiebedrijf
Production Design
Diederick Geers
Jelle Janssen
Sound Design
Muziek
Animatie
Witte van der Tempel
Jelle Brunt
Lieke Wouters
Karin van Zon
Geert Rutten
Productieland(en)
Nederland