U kunt nog stemmen

Emma Westermann Korte documentaire - 2014 - 55 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Jim, Jamai, Dewi, Hind, Marieke, Yuli, Zosja, Joel, Bas en David. In één klap kende heel Nederland deze voornamen. Hoe kijken de allereerste Idols-finalisten terug op een tijd vol dromen en desillusies?

Jim, Jamai, Dewi, Hind, Marieke, Yuli, Zosja, Joel, Bas en David. Deze voornamen werden tien jaar geleden in één klap grote artiestennamen, toen de jonge dragers ervan in de finale stonden van de eerste Nederlandse editie van televisieshow Idols. In dit portret kijken de idolen van toen tijdens een eenmalige reünie terug op de afgelopen tien jaar, waarin zij op eigen kracht verder moesten. Over de verslavende werking van roem. Over de invloed van bekendheid op hun zelfbeeld. Over een droom die een zeepbel bleek te zijn. En over de onvermijdelijke vraag: wat nu?

Credits

Scenario Emma Westermann
Producent(en) Julia Emmering
Productiebedrijf
Coproducent(en)
Camera
Erwan van Buuren
Maarten Wolf
Montage
Geluidsnabewerking
Set geluid
Bas Melis
Eugene van Dijk
Muziek
Omroep
Productieland(en)
Nederland