Typhoon - We zijn er

Ivan Barbosa Korte film - 2016 - 5 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Een poëtische en eigentijdse raptekst ondersteund door heftige beelden van misstanden uit het verleden. We zijn er is een aanklacht tegen een zwarte bladzijde uit de koloniale geschiedenis, met rapper Typhoon als slaaf die door zijn blanke eigenaar met de zweep wordt afgeranseld. Het eindshot is krachtig: het beeld van de opstandige slaaf die de zweep grijpt gaat over in de rapper op het podium, met opgeheven microfoon in de gebalde vuist. De clip werd gedraaid op locatie in Kaapverdië, destijds de spil in de internationale slavenhandel.

Onderdeel van Fullscreen: videoclips of het NFF, waarin muziekjournalist Job de Wit de clip-oogst van het afgelopen jaar doorneemt met gasten Sef en Ome Omar.

Credits

Scenario Quinten van ’t Hof
Ivan Barbosa
Roelof Jan Minneboo
Producent(en) Ivan Barbosa
Quinten van ’t Hof
Productiebedrijf
Quba Republic
Uitvoerend producent(en)
Gianni Madimin
Camera
Montage
Productieland(en)
Nederland