Tussen 10 en 12

Peter Hoogendoorn Speelfilm - 2015 - 71 min.
Alle leeftijden
Grof taalgebruik

Gouden Kalf-nominatie

Beste Actrice Elise van 't Laar

Beste Scenario Peter Hoogendoorn

Andere prijzen

Prijs v.d. Nederlandse Filmkritiek Peter Hoogendoorn

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Op verdriet is niemand voorbereid. Op een zomerochtend tussen tien en twaalf komt na een onheilstijding het leven van een familie tot stilstand, terwijl de wereld om hen heen onverbiddelijk doorgaat.

Op een gewone zonnige dag kantelt het leven van een gewoon Rotterdams gezin. Het ene moment is Mike thuis met zijn vriendinnetje Katja aan het dollen. Het volgende moment belt de politie aan met een onheilstijding en gaat het tweetal met de agenten op zoek naar Mike's ouders. In een strakke, observerende stijl laat Peter Hoogendoorn in dit, op een eigen ervaring gebaseerde, bioscoopdebuut zien hoe onhandig mensen zijn als een tragedie zich aandient - en hoe moeilijk verdriet een uitweg vindt. De ernst van de situatie botst met de soms tragikomische banaliteit van alledag.

Credits

Producent(en) Keren Cogan Galjé
Petra Goedings
Maaike Benschop
Productiebedrijf
Keren Cogan Films
Minds Meet
Phanta Film
Unlimited Films
Coproducent(en)
Tomas Leyers
Philippe Avril
Uitvoerend producent(en)
Camera
Production Design
Montage
Tom Denoyette
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Henk Rabau
Muziek
Cast
Omroep
Distributie
Website
Productieland(en)
Nederland, België, Frankrijk