Ga naar inhoud
Documentaire toont de rol van moestuintjes in het leven van arme Russen in Sint-Petersburg en zwarte Amerikanen in Detroit.
In zijn debuutdocumentaire toont regisseur Gerrets de rol van moestuintjes in het leven van arme Russen in Sint-Petersburg en zwarte Amerikanen in Detroit. Voor nostalgische Petersburgers in hun grijze flatwijken symboliseren de datsja's overzichtelijker tijden. De helft van alle Russen in de regio Leningrad heeft een datsja; volgens de president van de Russische Tuiniersbond was het zelfs dit massale privé-bezit dat de Sovjet-Unie te gronde richtte. Bij de arme zwarten in het vervallen Detroit, dat is gebouwd voor twee miljoen inwoners maar er nog maar één miljoen heeft, is het boerenverleden minder populair. Het voortdurende heen en weer snijden tussen de twee werelden, met verschillende woordvoerders, toont echter dat in het heden de functies van de moestuintjes elkaar grotendeels overlappen. Zowel extra voedselvoorziening in tijden van economische tegenspoed als baken van rust en gemeenschapszin.

Credits

Uitvoerend Producent
Set geluid
Productiebedrijf
Pieter van Huystee Film & TV
Omroep
IKON TV

Titel: Tuinverhalen
Jaar: 2004
Duur : 51 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Tussenland
Editie: NFF 2006

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still
Still
Still