Toscaanse bruiloft

Johan Nijenhuis Speelfilm - 2014 - 104 min.
Vanaf 12 jaar
Geweld
Grof taalgebruik

Andere prijzen

Platina Film (400.000 bezoekers speelfilm)

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Lichtvoetig en komisch liefdesverhaal over de gescheiden weddingplanner Sanne die haar oog laat vallen op de ceremoniemeester van een naderende bruiloft: een echtscheidingsadvocaat die niet gelooft in ware liefde.

Toscane vormt het zonovergoten decor van een lichtvoetig en komisch liefdesverhaal. Weddingplanner Sanne, zelf gescheiden, runt samen met haar vader en stiefmoeder een trouwlocatie in een klassieke Italiaanse villa. Een naderende bruiloft op het landgoed gooit Sannes leven flink overhoop. De beste vriend van de bruidegom, echtscheidingsadvocaat Jeroen, lijkt haar droomman. Maar laat hij nu net de ware liefde te hebben afgezworen en niets van trouwen te willen weten.

Credits

Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Bernard Tulp
Camera
Production Design
Ruben Schwartz
Montage
Geluidsnabewerking
Set geluid
Guilhem Donzel
Muziek
Cast
Omroep
Distributie
Still fotografie
Website
Productieland(en)
Nederland, Italië, België