Toer van Schayk

Barbara Makkinga Lange documentaire - 2012 - 64 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Portret van choreograaf en beeldhouwer Toer van Schayk (1936), die nog steeds op internationaal niveau in de danswereld actief is. Is kunst even vergankelijk als het leven?

Portret van choreograaf en beeldhouwer Toer van Schayk (1936), die meer tijd wil wijden aan beeldende kunst, maar nog steeds regelmatig in de ateliers en coulissen van het Muziektheater en andere danstheaters op de wereld te vinden is. Die tweespalt tekent het leven van Van Schayk. Inmiddels lijkt er ook tijd te zijn voor introspectie: had hij zich slechts op één discipline moeten richten? En zijn dans en beeldende kunst net zo vergankelijk als het leven?

Credits

Producent(en) René Mendel
Productiebedrijf Interakt
Uitvoerend producent(en)
Camera
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Productieland(en)
Nederland