Toen was geluk heel gewoon - de film

Ineke Houtman Speelfilm - 2014 - 90 min.
Vanaf 6 jaar
Geweld
Grof taalgebruik

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Ras-Rotterdammers Jaap en Nel Kooiman, Simon Stokvis en meneer Harmsen maken hun debuut op het witte doek. De door Jaap uit het raam gegooide tv na de verloren WK-finale in 1974 vormt de opmaat van een komische familiefilm.

Ras-Rotterdammers Jaap en Nel Kooiman, Simon Stokvis en meneer Harmsen maken hun debuut op het witte doek. Het is 1974 en Nederland heeft net de heroïsche WK-finale verloren. Uit pure frustratie gooit Jaap de tv het raam uit. Deze gebeurtenis is de opmaat voor een komische familiefilm waarin Jaap het zwaar te verduren krijgt. Van een schoonmoeder die hem aanklaagt voor moord op haar hondje tot een echtgenote die valt voor de charmes van haar, nota bene Amsterdamse, yogaleraar.

Credits

Scenario Lars Boom
Producent(en) Edwin van Meurs
Productiebedrijf
Mollywood
Infinity Belgium BVBA
Coproducent(en)
Uitvoerend producent(en)
Marijke van der Molen
David de Graaf
Camera
Production Design
Montage
Geluidsnabewerking
Set geluid
Visual Effects
Studio WooHoo
Muziek
Cast
Omroep
Distributie
Still fotografie
Website
Productieland(en)
Nederland, België