Timboektoe

Dave Schram Speelfilm - 2007 - 104 min.

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

De ouders van Isa en Kars gooien het roer om en beginnen een camping in Frankrijk. Isa en Kars hebben het gevoel naar Timboektoe te verhuizen. Lang klagen ze niet, want al snel maken ze nieuwe vrienden.

Na een burn-out van de vader gooien de ouders van Kars en Isa het roer om en kopen een vervallen camping in Frankrijk. Isa en Kars hebben het gevoel naar Timboektoe te verhuizen en alles wat ze hebben opgebouwd te verliezen. Maar lang klagen ze niet, want al snel maken ze nieuwe vrienden en helpen ze eendrachtig om de camping tot een succes te maken. Zo woont in het dorp nog een Nederlandse jongen, Jules, met zijn hond Frodo. Hij geneert zich voor zijn vader die sinds de dood van zijn vrouw met een alcoholprobleem kampt. De campinghouder van het concurrerende Paradiso stelt alles in het werk om de camping te ondermijnen. Hij schrikt zelfs niet terug voor brandstichting en moord. De spannende jeugdfilm gaat in vlot tempo langs verschillende thema's, van vriendschap en ontluikende liefde tot verraad, geniepige concurrentie, mysterie, homoseksualiteit en heldhaftige reddingen. Naar een werk van de succesvolle jeugdboekenschrijfster Carry Slee.

Credits

Scenario Maria Peters
Producent(en) Sjef Scholte
Daniëlle Raaphorst
Hans Pos
Maria Peters
Productiebedrijf
Just Bridge
Shooting Star Filmcompany
Timboektoe de Film CV
Uitvoerend producent(en)
Peter Jan Brouwer
Camera
Hein Groot
Production Design
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Visual Effects
Hans Loosman
Muziek
Cast
Omroep
Distributie
Website
Productieland(en)
Nederland