Tijd en plaats, een gesprek met mijn moeder

Martijn Veldhoen Korte documentaire - 2015 - 35 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Nu haar geheugen achteruit gaat, moedigt filmmaker Martijn Veldhoen zijn moeder aan om haar levensverhaal nog één keer te vertellen - ook al wil ze niet in beeld. Intiem portret met originele visuele oplossingen.

Nu haar geheugen steeds meer hiaten vertoont, moedigt filmmaker Martijn Veldhoen zijn moeder Lotje Ruting aan om haar levensverhaal nog één keer te vertellen - ook al wil ze niet in beeld. In het intieme portret met originele visuele oplossingen, enkele foto's en concrete vragen van haar zoon wordt Lotjes geschiedenis in het huis aan een Amsterdamse gracht weer tot leven gewekt. Hoe beleefde zij haar huwelijk met de altijd drukke kunstenaar Aat Veldhoen? Hoe lukte het haar om vier kinderen alleen op te voeden?

Credits

Productiebedrijf
Coproducent(en)
Research
Camera
Production Design
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Visual Effects
Muziek
Productieland(en)
Nederland