Those Who Feel the Fire Burning

Morgan Knibbe Lange documentaire - 2014 - 74 min.
Vanaf 12 jaar
Drugs- en alcoholmisbruik
Angst

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Onconventionele, poëtische documentaire over een ernstig maatschappelijk probleem: de uitzichtloze situatie van vluchtelingen aan de grens van Europa, het vermeende paradijs.

Onconventionele, poëtische documentaire over een ernstig maatschappelijk probleem: de uitzichtloze situatie van vluchtelingen aan de grens van Europa. Vanuit het fictieve perspectief van een oude man die zelf verdronk tijdens de gevaarlijke oversteek en nu vanuit een andere dimensie de harde realiteit aanschouwt, worden vluchtelingen dicht op de huid gefilmd. De geest van de oude man observeert mensen op straat die als honden worden weggejaagd, volgt een verslaafde moeder en bezoekt overvolle vluchtelingenkampen.

Credits

Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Camera
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Visual Effects
Danny Hollander
Muziek
Distributie
Productieland(en)
Nederland