The Walking Fish

Thessa Meijer Korte film - 2019 - 19 min.

Gouden Kalf-nominatie

Beste Korte Film Thessa Meijer

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Een ambitieuze amfibievis wil de mensenwereld ontdekken. Haar verlangen is zo sterk, dat ze transformeert in een mens. Maar zelfs als jonge vrouw blijft ze streven naar meer. Zal ze ooit tevreden zijn?

Deze tragikomische film vertelt het verhaal van een ambitieus zeewezen dat haar droom najaagt om bij de mensenwereld te horen. Maar zelfs als ze transformeert in een jonge vrouw, is Mutsumi niet tevreden. Op het land komt ze in aanraking met nieuwe doelen; de mooiste zijn, een succesvolle carrière opbouwen, de ideale vriendin zijn. Zal ze ooit tevreden zijn en in staat om te genieten van haar reis? Mutsumi’s verhaal wordt verteld door de mensen die van haar houden zoals ze is: haar halfbroer Yori, vriendin Aki en vriendje Shogo.

Credits

Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Nikki Tsukamoto Kininmonth
Max de Wolf
Camera
Production Design
Montage
Kostuumontwerp
Sound Design
Set geluid
Kleurcorrectie
Muziek
Hummingbird Music
Cast
Mado Karasumori
Koume Hiwatari
Shogo Amo
Yuito Oshima
Ayaka Takezaki
Yuki Fujisawa
Hagie Higuchi
Kazumi Inadomi
Productieland(en)
Japan, Nederland