The Sky Above Us

Marinus Groothof Speelfilm - 2015 - 97 min.
Vanaf 12 jaar
Drugs- en alcoholmisbruik
Angst
Grof taalgebruik

Gouden Kalf-nominatie

Beste Camera

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Mei 1999. Terwijl de stad Belgrado zich in dit drama klaarmaakt voor een nacht vol bombardementen, proberen Bojan, Ana en Sloba op hun eigen manier om te gaan met de angst en de dreiging van boven.

Belgrado, 1999. Terwijl de NAVO de stad bombardeert om Miloševic uit Kosovo te verdrijven, proberen drie gewone mensen door te gaan met hun leven. 's Nachts, als de vliegtuigen komen, wordt er tussen het luchtalarm door toch gefeest en de liefde bedreven. Maar de spanning en angst blijven aanwezig. Marinus Groothof maakte van zijn eerste lange speelfilm geen politiek pamflet, maar koos voor een herkenbare menselijke benadering. In 2009 verwerkte de regisseur het gegeven al in zijn met een Gouden Kalf bekroonde korte film Sunset From a Rooftop.

Credits

Productiebedrijf
Heretic
Entre Chien et Loup
Art & Popcorn
CTM Pictures
Coproducent(en)
Diana Elbaum
Sébastien Delloye
Miroslav Mogorovic
Giorgos Karnavas
Konstantinos Kontovrakis
Uitvoerend producent(en)
Stefan Mladenovic
Camera
Ruben Impens
Production Design
Jelena Sopic
Montage
Alain Dessauvage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Visual Effects
Antonis Kotzias
Muziek
Cast
Distributie
Website
Productieland(en)
Servië