The Room

Rutger Hauer, Erik Lieshout Korte film - 2000 - 10 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Korte poëtische thriller gebaseerd op het debuut van Harry Mulisch uit 1946. Geregisseerd door Erik Lieshout in samenwerking met Rutger Hauer, die hiermee als regisseur debuteerde.

Korte poëtische thriller gebaseerd op De kamer, het eerste verhaal dat Harry Mulisch gepubliceerd kreeg, in 1947. In deze Engelstalige zwart-witfilm vertelt een oude man hoe hij als jongen geobsedeerd raakte door een mysterieuze kamer. Veertig jaar later laat hij zijn notaris een kamer huren. Het blijkt de bewuste kamer te zijn. Erik Lieshout regisseerde The Room in samenwerking met Rutger Hauer, die hiermee als regisseur debuteerde.

Credits

Scenario Erik Lieshout
Producent(en) Erik Lieshout
Jero Veldheer
Productiebedrijf
Outcast Pictures
Camera
Production Design
Petri Raymakers
Montage
Set geluid
Cast
Productieland(en)
Nederland