The Red Turtle

Michael Dudok de Wit Speelfilm - 2016 - 80 min.
Vanaf 6 jaar
Angst
Geweld

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Een man spoelt aan op een onbewoond eiland. De komst van een mysterieuze schildpad verandert zijn leven. Filosofisch getinte animatiefilm over verwachtingen, verlangens en het verstrijken van de tijd.

Een man spoelt moederziel alleen aan op een onbewoond eiland. Pogingen om aan zijn eenzame lot te ontsnappen lijken tot mislukken gedoemd. Dan komt hij op een goede dag een schildpad tegen die zijn leven voorgoed zal veranderen. Deze animatiefilm van Oscarwinnaar Michael Dudok de Wit, toont het bestaan van een man in diverse etappes. Geproduceerd door de legendarische Japanse Studio Ghibli. Filosofisch getint, cyclisch en dialoogloos verhaal over verwachtingen, diepe verlangens en het verstrijken van de tijd.

Credits

Scenario Michael Dudok de Wit
Pascale Ferran
Producent(en) Pascal Caucheteux
Vincent Maraval
Grégoire Sorlat
Toshio Suzuki
Coproducent(en)
Rémi Burah
Léon Perahia
Olivier Père
Montage
Céline Kélépikis
Muziek
Animatie