The Paradise Suite

Joost van Ginkel Speelfilm - 2015 - 123 min.
Geweld
Vanaf 16 jaar

Gouden Kalf-winnaar

Beste Acteur Issaka Sawadogo

Beste Film Jeroen BekerEllen Havenith

Beste Scenario Joost van Ginkel

Gouden Kalf-nominatie

Beste Mannelijke Bijrol Raymond Thiry

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

De levens van verschillende personages met diverse achtergronden, die allen om uiteenlopende redenen in Amsterdam verzeild zijn geraakt, raken onomkeerbaar met elkaar verbonden.

Deze rauw-poëtische mozaïekvertelling vervlecht de verhaallijnen van verschillende personages die al dan niet vrijwillig in Amsterdam zijn neergestreken en ogenschijnlijk weinig met elkaar gemeen hebben, behalve hun verre wortels: Zweeds, Afrikaans, Bulgaars, Bosnisch en Servisch. Liefde en vriendschap blijken bindende factoren, die het lot in een harde maatschappij doen kantelen en sprankjes hoop aan de horizon doen gloren.

Credits

Productiebedrijf
PRPL
Bastide Films
GötaFilm AB
Film i Väst
KaBoAl Pictures
Coproducent(en)
Olle Wirenhed
Kalinovi Brothers
Uitvoerend producent(en)
Camera
Andréas Lennartsson FSF
Production Design
Montage
Sound Design
Niklas Skarp
Geluidsnabewerking
Niklas Skarp
Set geluid
Visual Effects
Muziek
Cast
Distributie
Website
Productieland(en)
Nederland, Zweden, Bulgarije