The Other Final

Johan Kramer Lange documentaire - 2002 - 78 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Op de dag van het wereldkampioenschap voetbal, tussen Duitsland en Braziliƫ, vond ook een andere finale plaats, tussen de nummer 202 en nummer 203 van de wereldranglijst.

Op 30 juni in 2002 vond in Japan de finale plaats van het wereldkampioenschap voetbal, tussen Duitsland en Braziliƫ. Eerder die dag vond ook een andere finale plaats, tussen de nummer 202 en nummer 203 van de wereldranglijst. Het nationale team van Bhutan - grofweg gelegen tussen India en China - speelde, onder het oog van honderden Bhutan-supporters en de wereldpers, een thuiswedstrijd tegen de beste spelers van Montserrat, een vulkanisch Caribisch eiland. Johan Kramer registreerde de wedstrijd, georganiseerd door Nederlander Matthijs de Jongh, en de hobbelige aanloop erheen. De opnamen van de voorbereidingen op zowel Montserrat als in Bhutan zijn doorspekt met korte interviews met autoriteiten en 'ster'-spelers. Belangrijker dan de wedstrijd is het samenbrengen van culturen, dat onder andere resulteert in een unieke vertolking van wereldhit Hot hot hot (van de Montserrataanse zanger Arrow) door het voetbalpubliek van Bhutan.

Credits

Scenario Johan Kramer
Producent(en) KesselsKramer
Productiebedrijf
KesselsKramer
Uitvoerend producent(en)
Jacqueline Kouwenberg
Camera
Montage
Jonathan Griffith
Set geluid
Gaby de Haan
Erik Thomassen
Muziek
Distributie
Website
Productieland(en)
Nederland