The Monster of Nix

Rosto - Korte film - 2011 - 30 min.

Gouden Kalf-nominatie

Beste Korte Film Rosto -

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Nachtmerriemusical vol overdonderend visueel en muzikaal spektakel - met bijdragen van Terry Gilliam en Tom Waits - is tegelijk de meest sprookjesachtige productie van audiovisueel kunstenaar Rosto.

Een ongrijpbaar monster verstoort het rustige leven in het dorpje Nix. De tienjarige Willy gaat op zoek naar zijn oma, die waarschijnlijk door het monster is meegenomen naar het bos. Via de bange boswachter en de reusachtige zwaluw Virgil (met de stem van Tom Waits) die een ei wil, komt hij bij de Langemanne terecht. Alleen kinderen kunnen deze bosgeesten zien. Zij bewaren in eieren de verhalen die iedereen kent.
De voor Rosto ongewoon sprookjesachtige 'musical' is een visueel en muzikaal spektakel over de kracht van het verhalen vertellen.

Credits

Regie Rosto -
Scenario Rosto -
Producent(en) Rosto -
Claudius Gebele
Nicolas Schmerkin
Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Production Design
Montage
Sound Design
Tom Hambleton
Muziek
Cast
Omroep
Distributie
Website
Productieland(en)
Nederland, België, Frankrijk