The Mambo Kings

Arne Glimcher Speelfilm - 1991 - 101 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Kostuumfilm waarin de relatie tussen erotiek, dans en muziek wordt verbeeld in groots opgezette muzikale nummers. speelt zich af in 1952, als de Mambo-rage Amerika in haar greep houdt. Met Maruschka Detmers in een van de hoofdrollen.

Kostuumfilm naar The Mambo Kings Play Songs of Love van Oscar Hijuelos, waarin de relatie tussen erotiek, dans en muziek wordt verbeeld in groots opgezette muzikale nummers, speelt zich af in 1952, als de Mambo rage Amerika in haar greep houdt. De Cubaanse broers Cesar en Nestor Castillo arriveren in New York, dromend van een beter leven door middel van hun warmbloedige muziek. Met Maruschka Detmers in een van de hoofdrollen.

Credits

Scenario Cynthia Cidre
Producent(en) Arne Glimcher
Arnon Milchan
Productiebedrijf
Camera
Michael Ballhaus
Montage
Claire Simpson
Muziek
Cast
Distributie
Productieland(en)
VS