The Lobster

Yorgos Lanthimos Speelfilm - 2015 - 118 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Onconventioneel liefdesverhaal in een dystopische toekomst, waar het vinden van een partner een zaak is van leven of dood.


Onconventioneel liefdesverhaal in een dystopische toekomst, waar het vinden van een partner een zaak is van leven of dood. Alle vrijgezellen in het Dorp worden gearresteerd en overgeplaatst naar het Hotel, zoals de regels van het Dorp het voorschrijven. Daar worden ze verplicht om binnen 45 dagen een geschikte partner te vinden. Lukt dit niet, dan worden ze getransformeerd in een dier naar keuze en vrijgelaten in het Bos. David ontsnapt uit het Hotel en vlucht het Bos in, waar ook andere verstotelingen leven. Daar wordt hij verliefd, ook al is het tegen de regels.

Credits

Scenario Yorgos Lanthimos
Efthimis Filippou
Producent(en) Ed Guiney
Lee Magiday
Ceci Dempsey
Yorgos Lanthimos
Productiebedrijf
Element Pictures
Lemming Film
Faliro House
Scarlet Films
Haut et Court
Coproducent(en)
Derk-Jan Warrink
Leontine Petit
Joost de Vries
Christos V. Konstantakopoulos
Carole Scotta
Uitvoerend producent(en)
Cait Collins
Camera
Thimios Bakatakis
Production Design
Jacqueline Abrahams
Montage
Yorgos Mavropsaridis
Sound Design
Johnnie Burn
Geluidsnabewerking
Set geluid
Mervyn Moore
Visual Effects
Olivier Cauwet
Jack Kuiper
Cast
Distributie
Productieland(en)
Ierland, Nederland, Groot-Brittannië, Frankrijk, Griekenland